TotalBodyReflex

Monique ziet het lichaam niet als een optelsom van delen, maar als één vloeibaar geheel. TotalBodyReflex is een behandelvorm waarbij vorm, functie en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het sluit aan op de beweging van Positieve gezondheid, die binnen de reguliere gezondheidszorg haar plek heeft gekregen.

Hoe werkt dat dan?                                                                                      
Vanuit de anatomische kennis van bloedvaten, lymfe, zenuwstelsel, chronologie van het embryonale ontstaan en psychologie maakt Monique bij TotalBodyReflex op een respectvolle manier verbinding met je lichaam, op zoek naar waar het niet stroomt. 

Een goede aan- en afvoer
Het autonoom zenuwstelsel heeft effect op alle bloedvaten, het maagdarmsysteem, je botten, maar ook de hersenen zelf. Door het autonoom zenuwstelsel aan te spreken, kan Monique de vloeistofstroming van het lichaam beïnvloeden. Het behandelen van de venen, arteriën en diepe lymfatische structuren verbetert de aan- en afvoer van stofjes. Met deze stofjes maken we hormonen of weefsels. Een goede aan- en afvoer laat weefsels optimaal functioneren. Dit kan invloed hebben op onder andere spijsverteringsklachten, rugklachten, chronische ziekten, klachten van het zenuwstelsel en ledematen of ontwikkelingsproblematiek bij kinderen.

Emotioneel trauma
Emotioneel trauma behandelt Monique aan de hand van de Poly vagaal theorie van Stephen Porges. Deze theorie integreert ze in de behandeling van de hersenzenuw (nervus vagus) en het autonoom zenuwstelsel. Ook de kennis van Sharon Giammatteo, Peter Levine, Bessel van der Kolk en Deb Dana krijgt hier vorm.

Behandelen van de Nervus Vagus
Het manueel behandelen van de Nervus Vagus is een unieke vaardigheid die Monique beheerst. De Nervus Vagus is een zenuw die deel uitmaakt van het autonome zenuwstelsel. Deze zenuw is nauw betrokken bij rust en de spanning van bloedvatwanden. Is er balans in het autonoom zenuwstelsel dan is de ‘vloeibaarheid’ van het lichaam optimaal.          

Pijn, concentratieproblemen en prikkelgevoeligheid
Behandeling van het lymfatisch netwerk en de verschillende delen van het brein vergroten de vloeibaarheid van het brein. Klachten als pijn, concentratieproblemen en prikkelgevoeligheid, die zijn ontstaan door trauma aan het hoofd, zijn hiermee te beïnvloeden.    

Vitaliteit en veerkracht
Een goede vloeibaarheid van lichaam en brein vergroot het herstellend vermogen van binnenuit en draagt bij aan vitaliteit en veerkracht. Veerkracht om te kunnen reageren vanuit verbinding en contact en niet vanuit aanval of verdediging. Zo draagt deze manier van behandelen bij aan balans in het leven. Het raakt alle facetten van de Positieve Gezondheid en van een duurzame gezondheid van binnenuit. Het geeft je de regie over je eigen leven terug!

© 2024 Praktijk Integrale Manuele Therapie | Adres: Provincialeweg 47 & Duivelsberg 18 | Veldhoven | Privacy Regelement