Embryonal Geïntegreerde Technic

Deze Embryonaal Geïntegreerde Therapie richt zich op de draaiingen en bewegingen van organen tijdens het ontstaan van een embryo. Door de stroom vanuit de navelstreng krijgen in de baarmoeder alle organen een plekje in het lichaam van de baby. Door de draaiing die ze hierbij maken, versterken ze elkaar. Je kunt het vergelijken met het radeerwieltjes van een klok. Dat bestaat uit grote en kleine wieltjes, die allemaal in elkaar grijpen.

Organen en gewrichten
Deze draaiingen van de organen zijn in ieder lichaam nog steeds aanwezig en voelbaar. Als deze beweging niet meer optimaal kan plaatsvinden, kan dit er de oorzaak van zijn dat een orgaan niet meer goed functioneert. Het lichaam gaat dit vervolgens compenseren. Hierdoor kan de mobiliteit van een gewricht dat verbonden is aan dat orgaan, beperkt raken. Deze beperking kun je bijvoorbeeld voelen in de schouders, nek, polsen en enkels. Klachten van bewegingsbeperkingen in gewrichten zijn dan ook vaak het gevolg van verstoringen van de embryonale bewegingen van je organen.

Zelf herstellend vermogen
Alleen de gewrichten ‘losmaken’ is dan niet voldoende. Embryonaal Geïntegreerde Therapie zorgt ervoor dat verstoringen van de embryonale bewegingen van de organen opgeheven worden. Hierdoor kunnen je organen hun individuele embryonale draaiingen hervatten. Daardoor hoeft je lichaam niet meer te compenseren, verdwijnen de bewegingsbeperkingen en kan het lichaam zichzelf herstellen.

© 2024 Praktijk Integrale Manuele Therapie | Provincialeweg 47 | Veldhoven | Privacy Regelement