Behandeling

Wat beweegt iemand?

Hoe werkt het?

De integrale visie staat centraal bij Praktijk Integrale Manuele Therapie. Het lichaam is een eenheid van een aantal systemen (bijvoorbeeld de lymfestelsel - zenuwstelsel - bindweefsel - botten - spier - bloedvaten - organen etc.). Deze systemen beïnvloeden - ondersteunen en compenseren elkaar. Ze communiceren met elkaar door bijvoorbeeld hormonen of informatie via het zenuwstelsel.

Komt er in een van deze systeemweefsels een probleem dan kan dit leiden tot compensatie door een ander systeem. Schiet de compensatie tekort dan ontstaan er uiteindelijk klachten. Soms is de oorzaak dan ook veel verder terug ontstaan.

De basis van de therapie bestaat uit het beïnvloeden van deze systemen door de stroming van aan en afvoer te verbeteren, door de balans in het autonome zenuwstelsel en de hersenen te verbeteren. Naast de anatomische, fysiologische en embryologische kennis wordt ook de kennis van osteopaat de Bakker en Barral , Sharon Giammatteo IMT en de Poly Vagaal theorie van Stephen Porges geïntegreerd.

Deze wetenschappelijk onderbouwde theorie krijgt in de behandeling handen en voeten met vaak verbazende effecten en toegevoegde waarde.

Behandelingen combinatie mogelijkheden

Door de mogelijkheid van de combinatie om uit meerdere invalshoeken te kijken kan ik samen met je zoeken naar een effectieve en efficiënte behandeling en herstel van binnenuit. En uiteindelijk tot langdurige vitaliteit en veerkracht. Door je bewust te worden van wat je in het dagelijks leven beweegt of juist tegenhoudt, kan lichamelijke, emotionele en sociale onbalans worden hersteld.

Mogelijk inzetbare behandel mogelijkheden:


Praktijk Integrale Manuele Therapie is aangesloten bij:

© 2024 Praktijk Integrale Manuele Therapie

Adres: Provincialeweg 47 & Duivelsberg 18 | Veldhoven | 06-22247622 | info@integrale-manuele-therapie.nl