Manuele Therapie?

Integrative manual therapy IMT is een  behandelmethode ontwikkeld door Sharon Giammatteo en maakt onderdeel uit van de de total body reflex methode. Het onderzoekt  de gewrichten van de wervelkolom, kaak, armen en benen. Ook de mobiliteit van de organen en schedel zijn hier onderdeel van. De behandeling is gericht op fascie technieken in de zin van strain/ counterstrain / advanced technieken. Met het doel weefsel dat beïnvloed wordt door het autonoom zenuwstelsel te ontspannen zodat de weefsels een betere doorbloeding en lymfe doorstroming krijgen.. 

Deze zachte technieken zijn geschikt voor jong en oud.  Ook voor kinderen en baby ‘s. Bijvoorbeeld klachten als reflux, darmklachten en overprikkeling zijn hierdoor behandelbaar. Monique is gecertificeerd kiss-kidd therapeut en werkt ook samen met een kinderfysiotherapeut. Sinds 2015 is Monique geregistreerd kinder-manueeltherapeut (register EWMM Nederland).

De IMT heeft ook de schedel als behandeldoel. De schedel heeft veel beweegbare naden en kleine gaatjes waar zenuwbanen en bloedvaten naar binnen en buiten gaan. Klachten die optreden na trauma of niet aangeboren hersenletsel kunnen hierdoor verminderen.  Aangezichtspijn, hoofdpijn en prikkelgevoeligheid zijn een van de vele aandachtsgebieden.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

© 2024 Praktijk Integrale Manuele Therapie | Adres: Provincialeweg 47 & Duivelsberg 18 | Veldhoven | Privacy Regelement