Neurale Systeem Manipulatie

Het zenuwstelsel zorgt voor de informatievoorziening van en naar de organen, spieren, gewrichten, schedelnaden, hersenen, zenuwen en bloedvaten. Deze informatie-uitwisseling is van vitaal belang en daarom moet dit stelsel goed beschermd worden.

De invloed van trauma’s
Helaas is het zenuwstelsel gevoelig voor trauma's, zoals een auto-ongeluk (whiplash), bevalling (tang of vacuümverlossing) of val. Ook repeterende bewegingen (RSI), infecties, ontstekingen en operaties (ruggenprik) kunnen traumatische gevolgen hebben voor de zenuwen.

Neurale Systeem Manipulatie
Neurale Systeem Manipulatie (NSM) richt zich op een gezonde beweeglijkheid van het bindweefsel rondom de schedel en het zenuwstelsel. Dus ook de zenuwbanen vanuit het ruggenmerg naar armen en benen en naar de organen als de blaas en het maagdarmstelsel.

Zenuwen hebben ruimte nodig
Zenuwen lopen door het hele lichaam en moeten goed kunnen meebewegen met de rest van het lichaam. Raakt een zenuw bekneld of kan die minder goed bewegen, dan doet het lichaam er alles aan om de zenuw niet verder te irriteren of beschadigen. Dit gebeurt door de beweeglijkheid van gewrichten te beperken. Met als gevolg bijvoorbeeld schouder-, knie- of rugklachten.

Manuele technieken zorgen ervoor dat de beweeglijkheid van de zenuw en het gewricht kunnen herstellen, waardoor de klachten verdwijnen.

© 2024 Praktijk Integrale Manuele Therapie | Adres: Provincialeweg 47 & Duivelsberg 18 | Veldhoven | Privacy Regelement