Integrale Manuele Therapie

Met integrale manuele therapie wordt geprobeerd het lichaam te helpen zijn zelfgenezend vermogen te gebruiken op weg naar herstel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van manuele technieken.

De craniosacraal, visceraal en neuraal therapie spelen hier een belangrijke rol. Het systeem, waar de therapie op aangrijpt, is ontwikkeld door een osteopathisch arts. Vanuit de opvatting dat lichaam en geest niet te scheiden zijn, is er zowel aandacht voor de lichamelijke als de geestelijke problematiek. Het craniosacrale,viscerale en neurale systeem biedt een lichamelijke toegang om inzicht te krijgen in de oorsprong van de klachten. In het lichaam staat alles met elkaar in verbinding door middel van het bindweefsel. Dit bindweefsel omvat alles en verbindt zo de schedel (het cranium) met het bekken(het sacrum). Maar zo zijn ook bijvoorbeeld de darmen (viscera) met de wervelkolom(neuraal) en het middenrif verbonden. Is er ergens in dit bindweefsel een verhoogde spanning, dan heeft dat gevolgen voor de bewegelijkheid van het totale lichaam. Monique heeft daarnaast nog embryologische geintegreerde technieken die zowel bij volwassen als kinderen werkzaam zijn.

In mijn visie moet alles ten opzichte van elkaar kunnen bewegen en stromen. Zo wordt het functioneren van het bindweefsel-systeem een voorwaarde voor een goede balans. Uw mogelijkheid tot bewegen wordt dus in de ruimste zin van het woord gezien. Bewust worden, van dat wat je beweegt of juist tegenhoudt.

 

 


.